3B

Veckobrev Tellus  3B 2016

Veckan som varit v.49;

Här kommer årets sista veckobrev.

I temat om Värden har vi under den här veckan pratat om vilka djur som finns i olika värdsdelar. Vi har sett filmer om elefanten, tigern och kängurun. Vi har tittat på bilder och pratat om kända byggnader i världen så som t.ex. Big Ben, Eiffeltornet, Frihetsgudinnan, Pyramiderna och Jesus-statyn i Rio. Vi har tittat i kartböcker och pratat om kartsymboler och vad de olika färgerna på kartan betyder. Eleverna fick leta i kartböckerna efter berg, städer, hav och sjöar.

Vi har öppnat vår digitala adventskalender som vi har i klassrummet. I den finns uppgifter med allt från matteuppdrag med problemlösning till skrivuppgifter om förvunna lussekatter. Från Klara i klassen har vi fått en ”snällkalender” med snälla uppdrag i varje dag.

På halvklasslektionen i fredagen läste vi om uppfinningar och barnen fick i par redovisa om den uppfinning de läst om för de andra i klassen. Lite pirrigt tyckte några men de klarade det mycket bra!

Veckan som kommer v.50;

Måndag:            kl. 9.00- 13.20 Vi firar Nobeldagen. De som vill får komma festklädda till skolan.

Tisdag:               kl. 8.10- 13.20  Vi ser skolans Luciatåg i musiksalen.

Onsdag:              kl. 8.10- 13.20 Musik. Lämna in läs- och skrivläxan om Julgranen. 2B är ansvariga för boden på lunchrasten.

Torsdag:            kl. 8.10- 13.20

Fredag:              kl.8.10- 13.00 Idrott, ta med ombyte och handduk.

V.51;

Måndag:            kl. 9.00- 13.20

Tisdag:               kl. 8.10- 13.20

Onsdag:              kl. 8.10- 13.00

Övrigt;

Sista läxan för det här året: Läs texten om Julgranen och skriv tre frågor om texten.

Ett stort tack för den här terminen, ta hand om era härliga barn i jul!

Trevlig helg och en riktigt god jul önskar vi på Tellus!

Veckan som gick v.47;

Under veckan har vi börjat vårt nya So tema – Att leva i världen. Vi har pratat och läst om världsdelar och färglagt kartor med världsdelarna. Vi har pratat om vad en stad, ett land och en världsdel är. Barnen har berättat vilka länder som de har varit i och vilka länder som de skulle vilja besöka.

I svenskan har vi gjort kamratbedömning av varandras texter. Kompisen fick titta om texten hade mellanrum mellan orden, punkt, rubrik och vad som var bra med texten.

Vi har också jobbat i Diamantjakten. I halvklass hade barnen redovisning av läsläxan, de läste läxan för varandra och svarade på frågor om texten.

På tisdagen gick vi till Starbo och lekte olika kullekar.

Vi har jobbat vidare i matematikboken och gjort en uppgift med mönster.

Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok, Jakten på Jack- ”Trolldom i Gamla stan”.

På torsdagen hade vi ett bra klassråd då vi b.la. röstade om vad pengarna från Solhemsskolans dag ska användas till.

Veckan som kommer v.48;

Måndag:       9.00- 13.20 Vi äter senare lunch (kl. 11.30) eftersom vi har bytt mattid med 5D. Ta gärna med en extra frukt. Elevråd för Tibelya och Elin.

Tisdag:         8.10- 13.20 Sista utelektionen för den här terminen. Vi går till Parkour Parken i Nälsta.

Onsdag:        8.10- 13.20 Musik. Lämna in Sv-läxan. 2B är ansvariga för boden på lunchrasten.

Torsdag:      8.10- 13.20

Fredag:        8.10- 13.00  Studiedag. Fritid för de som har anmält behov.

Övrigt:

Sv-läxa, läs kapitel 7 i Diamantjakten och svara på frågorna i skrivboken.

Fredag 2/12 är det studiedag.

Anna Sjögren har nu anställts som skolbibliotekarie på Solhemsskolan. Hon börjar hos oss i slutet av februari.

Måndag 12/12 firar vi Nobeldagen på Solhemsskolan. De elever som vill får komma finklädda till skolan. I matsalen serveras Nobel-lunch med dukat långbord.

Tisdag 13/12 kl. 8.15 är vi inbjudna till åk 6:s Luciatåg i musiksalen.

Onsdag den 21/12 är terminens sista skoldag då slutar eleverna åk 1-3, kl. 13.00.

Trevlig helg önskar vi på Tellus!