Vecka 38
Fotograferingsdags

Vecka 35
Utvecklingssamtalsdag torsdag 31/8. Så fort det är möjligt lägger vi ut tider på webben, där ni själva bokar in er.

Vecka 34
ma: förstå och använda tal, "Stora tal"
sv: läsning, stavning, rap, boksamtal
en: "New kid on the block"
so: nyheter, Vad kommer ni ihåg? demokrati/diktatur
no: kroppen
tk: introduktion av terminens planering och vad teknikämnet innebär.

Läxor:
Elevens val: Visa informnationen hemma och diskutera ditt val med mamma och pappa   21/1
sv: Drakskeppet s. 13 - 47    25/8

Övrigt:
Föräldramöte tisdag 22/8 18.30. Vi inleder i musiksalen ( högst upp i A-huset)

Hej!

Välkomna alla nya årskurs ”femmor” till ett nytt läsår, ett extra varmt välkomnande till våra nya elever Le Le och Mathilda i 5B, Velyatin och Huan Huan i 5C samt Amanda, Maja F, Maja N och Signe i 5D!

Vi startar upp med två mentorsdagar. Onsdag den 16/8 samlas vi i ute på skolgården utanför A-huset kl. 8.10. Lunch i skolan och vi slutar dagen kl. 14.00.

Torsdag 17/8 åker alla fyra klasserna till vikingastaden Birka. Vi samlas i skolan kl. 8.10 och åker gemensamt till båten. Lunchmatsäck fixas av skolan, vill ni ta med mellanmål så är det okej. (Du hinner fika både på dit- och hemvägen då båtresan tar ca. en timme). Vi är åter vid Stadshusbron kl. 15.30 för vidare färd tillbaka till skolan. Kläder efter väder.

Fredag 18/8 börjar vi med vanliga skoldagar enligt schemat.

Föräldramöte för hela åk. 5 sker tisdagen den 22/8, kl. 18.30 – 20.00. Samling i musiksalen i A-huset.

Utvecklingssamtalsdag är inbokat till torsdagen den 31/8. All undervisning utgår, tider meddelas senare.

Mentorer i klasserna kommer att vara Sara Tobiasson och Johanna Thulén i 5A, Anders Friström och Sara Tobiasson i 5B, Mikael Ohlsson och Kristoffer Karnik i 5C samt Sofia Solman och Kristoffer Karnik i 5D. Mikael Carlsson från Klubben kommer att vara i klasserna och i arbetslaget.

Kom ihåg att ta med väska första mentorsdagen för papper och dylikt. Besök vår hemsida solhemsskolan.stockholm.se för mer information.