Augusti 2016

Glimtar från 3b v. 35

Vi i klass 3B har börjat läsa en ny högläsningsbok och den heter Edward Tulanes fantastiska resa. Först fick vi se framsidan av boken och då fick vi använda lässtrategin Spågumman Julia för att förutspå vad vi tror ska hända i boken. Alla fick skriva ner sina tankar i loggböckerna.

Så här skrev en elev i 3B:

Jag tror att Edward Tulane kommer att gå till ett mystiskt hus och kommer att se en dörr och går in i den och träffar en kompis.
Under veckan bearbetade vi första kapitlet genom att återberätta kapitel 1 med bilder.

Vi ritade karaktärerna som vi mötte i kapitel 1. Det var en rolig uppgift. Allt eftersom nya karaktärer dyker upp i boken kommer vi att fylla på med nya självporträtt. Alla i klassen undrar vilka spännande karaktärer som kommer att förgylla boken framöver.

Matematik är något vi elever i klass 3B gillar väldigt mycket. Det är kul, spännande och utmanande.

Den här veckan arbetade vi med andra kulturers räknesymboler. Bland annat räknade vi med romerska siffror och till vår hjälp använde vi stickor. Det var roligt att föra resonemang och höra hur kamraterna resonerade. Ibland var problemen lite kluriga för det gick att lösa uppgifterna på olika sätt. I onsdags hade vi en mysig och skön massagestund och då fick vi massera varandra till musik. Susanne berättade en historia och i bakgrunden hade vi lugn musik. Massagestunden avslutades med att vi fick lägga oss ner och blunda. Det var skönt men svårt att slappna av.

En morgon när vi kom in i klassrummet var det lugn musik på i bakgrunden. Vi gick in och satte oss i ring. Där låg det massa olika knappar och alla fick välja varsin knapp som symboliserade hur man kände sig på morgonen. Vi gick varvet runt och alla fick berätta varför de valt just den knappen. Det var intressant att höra kamraternas olika berättelser.

Det här var några axplock av vår vecka!

Trevlig helg önskar vi alla i klass 3B