December 2013

Glimtar från klass 5c

Vi har jobbat mycket med ett ipad projekt om religion. Vi skrev om Judendomen, Kristendomen och Islam. Vi redovisade i slutet av veckan.

I torsdags så kom klassföräldrarna på besök med fika. Vi åt lussebullar, pepparkakor, skumtomtar, kolakakor och drack julmust och cola!  :-)
Det var trevligt!

Varje dag i December har vi öppnat våran egen julkalender. Alla elever har skrivit en varsin juldikt. Vi har dragit lott om vem som ska få en pepparkaka.

Här kommer tre glimtar från julpyssel i förskoleklas A

-Vi gör en julgran av händer säger Tyra.

-Vi har ritat advents ljusstakar säger Nora.

-Vi gör snögubbar på matteleken säger Noel.

Glimtar från elever i 1d v.49

Vi har jobade med former  då  byggde vi  former  då byggde vi med tand petare  ock ärtor .

vi har olika aper på våra lärplator Och vi brukar skriva tekster om våran  sagoskog vilka djur som komer dit.

Vi tränade på jul songer till våran julkonsär  med förskole klasen.

Och vi gick till idroten och vi fick joba med engelska.

Vi har jobbat med våra matteböcker i böckerna så jobbade med former.

Vi har jort egna peparkakor och vi har en egen jul gran .

Glimtar från 6a v 48

Varje tisdag har vi i 6a bild i halvklass. På bilden håller vi på med kursen media, vi gör filmer i grupper inspirerade av FN:s artiklar om barnrättigheter. Varje grupp får en artikel som de ska göra till en film som handlar om artikeln t. ex ”Alla barn har rätt att tro på vilken gud de vill utan att behöva skämmas.” Filmen kan t. ex handla om en person som blir för sin religion och någon försöker sätta stopp för det. Filmen måste vara allvarlig p.g.a dess allvarliga innehåll. Den får heller inte innehålla något rasistiskt, något våldsamt eller sexistiskt. Men det är ändå helt okej att den ha något komiskt i det hela.

När vi filmar använder vi oss av kameror för att filma. Varje grupp får filma vart de vill t.ex. skolgården, klassrum, korridorer eller andra rum på skolan. När vi är klara med filmningen redigerar vi i ett program på datorn. Målet med det här projektet är att lära oss kommunicera med bilder för att uttrycka ett budskap, skapa bilder med digitala tekniker och verktyg och filma och redigera i en grupp utifrån ett tema.