Klass 5d

Vecka 50(11-15/12)

Läxhjälpen är på måndagar mellan kl 15.00-16.30 i Gröna rummet. Varmt välkommen!

Teknik: Vi fortsätter att arbeta med NTA-lådan Papper, vi lär oss mer om förpackningar (från mall till modell). Träna gärna på begrepp kopplade till arbetsområdet, quizlet

Matematik: Vi avslutar och repeterar kapitel 2 och 5 för att sedan förbereda oss för matteprov på måndag den 18/12. Se nedan.

Svenska: Eleverna får lära sig att skriva en instruktion. Vad är viktigt att tänka på för att andra ska förstå?  Vi arbetar vidare i de flexibla undervisningsgrupper på svenskan. Eleverna få gå till olika "stationer" där de bland annat tränar stavning, berättelseskrivande, retorik, drama, faktatextskrivande och filosofiska samtal. Eleverna fortsätter läsa sina böcker hemma som sedan "diskuteras" i boksamtal i blandande grupper på fredagar.

No: Vi arbetar med kapitel 4 Våra sinnen.

SO: Vi fortsätter med geografin och Nordens länder.

IDH: Simning på tisdag. Gäller vecka 49 (Tisdag)

Hemuppgifter

Ma: Måndag 18/12 har vi matteprov på kapitel 2 (geometri) och kapitel 5 (Temperatur och diagram). Eleverna kan repetera gröna rutor på kapitlen och göra repetitionssidan 155.