Klass 5d

Vecka 34 (21-25/8)

Så är terminen igång och vi har haft 3 fina dagar i klassen!

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 22 augusti, klockan 18.30-20.00. Vi samlas i musiksalen som ligger högst upp i A-huset.

Tider för utvecklingssamtalen torsdagen den 31 augusti kommer i början på vecka 34.

Läxor:

måndag 21/8: Ha läst igenom "Elevens val"-broschyren och vara beredd att göra sitt val till terminens Elevens val.

Teknik: Introduktion av terminens planering och diskussion om vad Teknikämnet handlar.

Svenska: Vi börjar på en gemensam bok "Drakskeppet", eleverna har läxa till fredag 25/8 att ha läst sidorna 13-47. Vi kommer sedan att ha boksamtal om det vi läst.

För vecka 34 är veckomålet att minst ha kommit till sidan 12 (uppgift 31).

Välkomstbrev

Hej!

Välkomna alla nya årskurs ”femmor” till ett nytt läsår, ett extra varmt välkomnande till våra nya elever Le Le och Mathilda i 5B, Velyatin och Huan Huan i 5C samt Amanda, Maja F, Maja N och Signe i 5D!

Vi startar upp med två mentorsdagar. Onsdag den 16/8 samlas vi i ute på skolgården utanför A-huset kl. 8.10. Lunch i skolan och vi slutar dagen kl. 14.00.

Torsdag 17/8 åker alla fyra klasserna till vikingastaden Birka. Vi samlas i skolan kl. 8.10 och åker gemensamt till båten. Lunchmatsäck fixas av skolan, vill ni ta med mellanmål så är det okej. (Du hinner fika både på dit- och hemvägen då båtresan tar ca. en timme). Vi är åter vid Stadshusbron kl. 15.30 för vidare färd tillbaka till skolan. Kläder efter väder.

Fredag 18/8 börjar vi med vanliga skoldagar enligt schemat.

Föräldramöte för hela åk. 5 sker tisdagen den 22/8, kl. 18.30 – 20.00. Samling i musiksalen i A-huset.

Utvecklingssamtalsdag är inbokat till torsdagen den 31/8. All undervisning utgår, tider meddelas senare.

Mentorer i klasserna kommer att vara Sara Tobiasson och Johanna Thulén i 5A, Anders Friström och Sara Tobiasson i 5B, Mikael Ohlsson och Kristoffer Karnik i 5C samt Sofia Solman och Kristoffer Karnik i 5D. Mikael Carlsson från Klubben kommer att vara i klasserna och i arbetslaget.

Kom ihåg att ta med väska första mentorsdagen för papper och dylikt. Besök vår hemsida solhemsskolan.stockholm.se för mer information.