Lag 2 AB

Välkommen till Lag 2 AB!

I arbetslaget ingår klass  2A och 2B och fritids Satellit, 2 AB finns i B-huset.

I  2 AB och Tellus arbetar

Birgitta Hammarborg
Mia Andersson
Susanne Jonsson

Ingela Helte
Zeynep Tuncer

Tel:  08-508 412 68

Veckobrev 2b vecka 38 23/9-17

Ingela skrev fel och glömde ett a på skrivläxan. Vi har varit i Lunda och plockat svampar. Vi har pratat om och sett en film om Moskva. Snart ska vi skriva i Loggboken. Några har skrivit upp sig på fredagslistan. Varje fredag kan man uppträda, göra gåtor,  sjunga, dansa mm (Klassens timme). I engelskan så läste vi, ritade och målade. I so har vi fortsatt arbeta med världen. Idag är det höstdagjämning. Vi har också sett en svampfilm. Klassen har sett en film om Island. I tisdags tog vi skolfoto. En del tog syskonfoto på onsdagen.

//Klass 2b

Sv: Brev, frågor

Ma: Geometri

Eng: Högläsning, ordförråd

So: Världen

No: Kropp och hälsa, svampar

Läxor till torsdag 28 september vecka 39

Läsläxa: Kapitel 6 i läseboken

Skrivläxa: Frågor till läsläxan

Matteläxa: Arbetsblad med färdighetsträning. Om man vill så finns också en utmaning.

Övrigt

Hösten kommer med stormsteg. Tänk på stövlar och regnkläder.

Trevlig helg!

Hälsningar Ingela, Zeynep, Susanne och Daniela

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Veckobrev 2b vecka 37 15/9-17

Den här veckan har vi varit uppe i Lunda två gånger. En gång hade vi friluftsdag och den andra gången var vi på gymmet och så spelade vi  fotboll.

Vi tränade kroppen i styrka, smidighet, koordination, uthållighet och balans. I onsdags åt vi korv med bröd och på eftermiddagen blev det bulle och festis.

Nästa vecka är det dags för skolfoto. I engelskan har vi sjungit en färgsång.

//Klass 2b

Sv: Frågor, datumskrivning, dagbok och hösttexter

Ma: Deckarproblem, geometri kapitel 2

Eng: Högläsning, ordförståelse

So: Världen

No: Kropp och hälsa, höst

Läxor till torsdag 21/9 vecka 38

Läsläxa: Kapitel 5 i läseboken

Skrivläxa: Frågor till läsläxan

Matteläxa: Arbetsblad i läxboken – ett blad som alla gör och ett blad som utmanar (valfritt)

Övrigt

Tack för ett trevligt föräldramöte! Bra frågor som kom upp. Ett stort tack till Brunos pappa (Tobias) som skrev protokoll. Skickar med barnen protokollet i pappersform idag.

Fotografering nu på tisdag 19/9. Vi har haft tur och fått en förmiddagstid.

Syskonfotograferingen är på onsdag, 20/9, klockan 14.25-16.00 i gympasalen.

På tisdag kommer en klasskamrat till Daniela och besöker klassen. Hon heter Sofia.

Zeynep är ledig vecka 38 och 39. Vi får en vikarie under dessa två veckor som heter Göran.

Trevlig helg!

Hälsningar Ingela, Susanne och Zeynep