Maj 2017

Pangeas problemlösningstävling

Klass 4a fick idag ta emot pris som bästa fyra i Pangeas problemlösningstävling.
Av 1500 elever var klass 4a på Solhemsskolan de elever som presterat bäst på första deltävlingen. Denna bedrift gav klassen ett diplom, juice, kexchoklad och 1000 kronor till klasskassan!

Läs om Pangeas matematiktävling här

Kängurumatte

Kängurumatte är ett slags mattehäfte med problemlösningsuppgifter. Det finns Kängurumatte för alla åldrar från förskoleklass upp till universitetet. När man går i förskoleklass, ettan och tvåan så kallas det för Milou. Vissa uppgifter är lätta och vissa får man klura på. Det finns två övningsproblem. De gör man med hela klassen. Egentligen är det här en tävling men de som gör Milou tävlar inte. Barn i hela världen kan vara med i den här tävlingen.

Emilia Lagerhorn och Selma Eriksson 2D

Bild på skolgården

Fritidshemmens dag

Rockringskastning

Det  blev en lyckad fest! Eleverna har hjälpt till med dekoration, såsom vimplar och ballonger. Dagen invigdes med en sång från elever på Satellit.

Kasta ärtpåse i hink

Skjuta boll i rockring

Tre i rad på skolgården

Därefter fanns en rad roliga aktiviter att delta i på skolgården, bl.a hoppstylteturnering, tipsrunda, måla skolgården, kast med rockring och andra kluringar.

Boll i fallskärm

Hoppstylteturnering

Start på tipsrunda

Dessutom öppnade Solhems Korvmoj där eleverna med sina biljetter kunde köpa korv och glass.

Fråga i tipsrunda

Solhems korvmoj

Hurra för fritidshemmen!

Tårtparad

Tårtor

30/5 var det dags för den traditionella Tårtparaden. Alla klasser ställde ut sina fina bidrag och sedan blev det tårtkalas i klassrummen.

Tårtor