November 2013

Glimtar från 3b v. 47

Måndagen :vi hade SO och så kollade vi på lilla aktuellt och så hade vi slöjd.

Tisdagen : vi har elevens val på tisdag.

Onsdag :vi har byggt  på utställningen och vi är nästan klara med den.

Torsdagen : vi har gått till Lunda och tittat på isräfflor, flyttblock och jättegrytor och vi lekte istid.

Fredagen : vi hade idrott vi dansade på idrotten.

Ellen Alexandra 3B

Glimtar från Bilden v. 46

KONST- kurs  åk 6

Vi har gjort parafraser och pastischer. Man fick leta bilder av flera kända konstverk som man sätter ihop,  eller en konstbild  som man gör om till sin egen bild.  Uppgiften var att bilden ska få en ny betydelse.

Alva - Mitt konstverk har budskapet att alla är likadana. Det är en stor SKRIET och i fönstren ser man många små SKRIET.  Jag använde mig av färgglada färger för att få till en glad känsla. Originalet är målat av konstnären Edvard Munch.

Vilma – Konstverket heter ”Vilken smutsig pojke”. Mitt konstverk ska ge budskapet hur besvärliga och ouppmärksamma föräldrar kan vara. Pojken är inte smutsig för att han lekt utan, smutsig och ledsen för att han blivit slagen. Jag bestämde mig för att göra den i gråskala för att få en lite ledsnare känsla. Originalkonstverket är gjort av Pablo Picasso (Paul som Harlekin 1924). Det jag använt från originalbilden är pojken.

Alva och Vilma 6c

Glimtar från 1b v. 45

Texter skapade av elever i klass 1b

Europa.
Europa är en världsdel.
Det fins olika Leander i Europa tiliksempel Sverige och
olika flaggor.
Det fins olika matretär.
Det fins olika städer.
Det fins många olika författare.

Claudia Fabian Sigrid

Vi har haft matematik.(mattesagor och matteproblem)
Vi har haft klass råd.
Ett nytt djur i sagoskogen.
Vi har läst om svampar.
Vi har tränat på julsånger.
Vi har läst HC Andersen saga.
Vi har skrivit i dagboken.
Vi har skrivit en saga.

Alma Beata

Vi har skrivigt i dag bok en. Vi har pratat åm svampar.
Vi har jåbat med bokstaven T i sago skogen.
Vi har jort matte problem.

Gisela Nicolle

Läs mer på vår blogg

Glimtar från Klubben v. 44

HEJ

Vi har målat på glas och på fönster. Vi har varit och bowlat och ätit mellis på Mcdonald`s. Prins Hakim vann över Snajd på bowling! Men Åsa kanske är bäst.Vi tyckte att det var roligt när Hakim missade käglorna! På Mcdonalds fick vi en burgare och en läsk. Vi har spelat Wii, haft morgongympa och kollat på film. Vi fick popcorn under filmen. Vi har helt enkelt inte gjort så mycket men haft det kul!  Vi fick kräm, oboy och bulle till ett mellanmål. Det var väldigt gott.
Allt var roligt, vi är glada att vi inte var hemma på lovet.

SLUT