Glimtar från 3c

I onsdags tränade 3C på dialoger på engelska om sin familj.

Eleverna fick först öva två och två och efter det fick de par som ville spela upp sin dialog för klassen.

I torsdags arbetade vi med NTA och vårt tema är balansera och väga.

Eleverna fick göra en förutsägelse om hur mycket olika matvaror väger och sedan testa den och föra in sitt resultat på sina arbetsblad.

Glimtar från 2a

Torsdag den 17/11 uppmärksammade vi Nationella läsdagen på skolan. Många i 2A valde att klä ut sig till en valfri sagofigur.

Vi började morgonen med popcornläsning. Eleverna tog med sig en varsin kudde, gossedjur och en påse popcorn. Innan lässtunden fick alla gissa hur många sidor vi läste tillsammans på Tellus och klasserna läste 926 sidor tillsammans.

De elever som gissade närmast fick mottag äran och en varsin stiftpenna.

Under veckan har vi uppmärksammat att Astrid Lindgren skulle fyllt 109 år och skrev författarporträtt. Klassen fick sedan rösta fram författare de ville lära sig mer om. Vinnarna var Jo Samson, Mårten Melin, och Martin Olczak.

Glimtar från 4d

När vi har övat på multiplikation har vi gjort en rolig multiplikationsorm. Man har en varsin lapp där det står ett svar på en multiplikation och en fråga. I år har vi börjat använda datorer. Det är superkul!

Vi arbetar med NTA-temat Kemiförsök. Där får vi undersöka olika pulver med hjälp av vatten, ättika, rödkål och jod.

Cupid - Cupid Shuffle (Music Video)

I åk 3 hade vi RÖRIS, men i år kör vi rörelser till låten Cupid shuffle istället. Då rör man på sig och övar engelska samtidigt. Det är jätteroligt!

Vi läste SVJ som högläsningsbok. Den rekommenderar vi alla på skolan att läsa.

Vi besökte Berättarministeriet i Husby – Redaktör Schwartz bokförlag. Det tycker vi också att alla klasser ska göra.

I SO har vi läst om vikingatiden. Vi tyckte mycket om att titta på Odens rike.