Elevens val Ma

Gröna Rummet är ett större grupprum för olika typer av undervisning. Ibland tränar elever avkodning enskilt med Hakim eller Åsa, ibland får grupper av elever extra träning i matematik. Här är det elever som grubblar över problem i Matematik Bas, elevens val.

I Gröna rummet finns en härlig soffa, där man kan få läsa böcker. Som ni ser, går det lika bra att läsa med ögonen som med öronen.

Under några veckor har vi jobbat med ett presentationsprogram som heter Prezi.

Alla fick komma på något dom var intresserade av och göra en presentation av det. Pezi var ett bra sätt att göra presentationer på för man kunde lägga in roliga bakrundsbilder och det var kul att jobba med. Under lektionerna så gjorde vi förmågetrappor. Där skrev vi in saker som du behövde tänka på när du redovisade. Vi gjorde också trappor för publiken. När alla var klara så började vi redovisa för klassen. En så länge har bara tio personer redovisat. Dom andra ska göra det under veckan. När man hade redovisat ändvände vi metoden two stars and a wish. Det är att en kompis ger en två saker man gjorde bra och en sak man kan tänka på för att det ska bli ännu bättre nästa gång.

5D

Elever i åk 5-6 som valt bild på Elevens val har arbetat med måleri.

Först arbetade alla med färgexperiment och färgblandning ex varma och kalla färger. Efter det momentet så fick eleverna två konst-vykort som inspiration till en egen bild. De skissade fram ett motiv som sedan överfördes till målarduk med kol. Därefter började det roliga måleriet med riktig akrylfärg. En regel vi har på bilden är att man inte göra ”tub-målningar” utan alla färger måste blandas för att få fram många olika toner.

Som avslutning hade vi vernissage med bildsamtal med beskrivande ord och givetvis lite salta pinnar.

Alla berättade även om sin bild hur de arbetat och tänkt, vilket är en fin del i det hela.

Lena