Rektorsbrev 10/8 -12

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Solhemsskolan!

Vi på Solhemsskolan hoppas att ni alla har haft ett avkopplande och energigivande sommarlov! Förhoppningsvis har ni prickat in några soliga dagar, även om vårt avlånga land har bjudit på en hel del nederbörd på sina håll!

Solhemsskolan är en fantastisk skola!
Förra läsåret blev vi utsedda till en av Stockholms Stads 20 bästa skolor! För oss som arbetar här var det ett härligt kvitto på att vi definitivt är på rätt väg att utveckla våra verksamheter såväl pedagogiskt som organisatoriskt. Det finns så klart en del kvar att göra och i år kommer vi bland annat att koncentrera vårt fortsatta utvecklingsarbete på att bibehålla och höja elevernas måluppfyllelse samt att utifrån olika enkätresultat bli än mer systematiska i vårt kvalitetsarbete. På vår hemsida www.solhemsskolan.stockholm.se kan ni följa vårt utvecklingsarbete! (Här hittar du även information om de nya ledighetsreglerna)

Nytt för i år är att Solhemsskolans expedition och administration finns i Röda Villan på Solhemsskolan.

Skolstartsveckan 22-24/8
Dessa tre första dagar kommer att vara uppstartsdagar för elever och personal. Det innebär att ansvariga mentorer/klasslärare planerar innehållet.

Elever i åk 1-6 startar 08.10 onsdag till fredag.

Förskoleklasserna har eget inskolningsschema.

På onsdagen slutar alla elever efter lunch. De elever som är inskrivna i omsorgen (Förskoleklass till åk 3 (F-3)) kommer att tas om hand av vår fritidshemspersonal.
Torsdag och fredag slutar eleverna i åk F-3, 13.00 och eleverna åk 4-6, 14.00.

Eleverna läser enligt ordinarie schema fr.o.m. måndagen den 27 augusti.

För er som anmält behov av morgonomsorg
Morgonomsorgen är i Paviljongen för Solhemsskolans elever och i nya utbyggnaden på Solhemsängen för Solhemsängens elever.

Skolan öppnar 09.00 på måndagar
Skolans personal har gemensam mötestid och planeringstid mellan 08.10- 08.50. Arbetslagen har på den tiden möjlighet att se över veckans olika aktiviteter och undervisningens innehåll. Allt för att veckan ska bli så bra som möjligt för eleverna!

För er som absolut inte kan lösa morgonomsorgen på egen hand kommer vi att erbjuda tillsyn efter att vi fått en anmälan om ert behov.

Med förhoppning om ännu ett framgångsrikt läsår!

Solhemsskolans skolledning med personal