Rektorsbrev 16/5

Solhemsskolan får välkommet besök!

Under läsåret har delar av Solhemsskolans ledningsgrupp deltagit i en utbildning som fokuserat på elevers rätt till inkludering. Inkludering handlar om att alla elever har rätt att i sin ordinarie skolmiljö stimuleras att nå sin fulla potential. Under utbildningen har vi som deltagit i utbildningen haft förmånen att få åka till Boston för att i samarbete med Harvard University utbilda oss i hur vi på olika sätt kan fortsätt vårt utvecklingsarbete framgångsrikt.

Den 20-21 maj kommer vi på Solhemsskolan att vara värd för två utbildningsdagar vilket innebär att vi får besök av professor Lee Teitel samt flera av Stockholms stads rektorer.
Gruppen kommer att bestå av drygt 35 personer. En av dagarna är en utbildningsdag i Instructional Rouds, som handlar om hur man hittar ”bevis på att lärande pågår”.  Den andra dagen kommer deltagarna att besöka våra klasser för att pröva den nya kunskapen att hitta ”bevis för lärande”.  Under vägledning av Lee T kommer vi därefter att diskutera vilket lärande som pågår i organisationen, samt få stöd i att hitta rätt i vårt fortsatta arbete.

Det ska bli hur spännande som helst!

Hälsningar Helena