September 2013

V.39 från klass 6c

World Children Prize
- Alla i klassen har arbetat med kandidaterna i WCP. Vi redovisade för 4C och 4D. Vi gjorde olika plancher, powerpoints och affischer. Vi har fixat val sedlar och en valurna. Det var bara barn mellan 10-18 år som röstade, inga vuxna. Kandidaterna var James Kofi Annan, Kimmie Weeks och Sompop Jantraka. Vi hittade fakta från tidningen The Globe och deras hemsida worldchildrensprice.org

Teknik
-Vi arbetar i grupper med att rita eller att rita om olika anläggningar. Vi arbetar med både texter och ritningar. Vi skriver vad vi ska använda för material och varför vi ska använda det. Vi utvecklar våra idéer med kreativt tänkande.

No Kroppen
-Vi tittade på en 3D-film om lungorna. Vi fick följa hur luften kom från näshålan ner till lungblåsorna och hur lungorna ser ut när man röker. Vi fick också lära oss om hur många lungblåsor det finns i en lunga. Tillsammans i klassen har vi också skrivit om musklerna, skelettet, lungorna och huden. Vi har tittat på olika filmer om kroppen t. ex om hur mycket socker en människa faktiskt får i sig på ett år och hur mycket socker det finns i olika produkter.

V. 38 från klass 3d

v.37 Från klass 4a och 4b

Vi har varit på Eggeby. Där grillade vi korv. Vi lär oss om vikingar. Vi lärde oss om flinta – man kan tända eld med hjälp av den.
Vi fick smaka på torkade äpplen som man hade som godis förr i tiden.
Vi luktade på en krydda – det var timjan. Den växte i skogen och de hade den som krydda i ärtsoppan.
Vi kollade på en runsten. Det var en mamma som hade rest stenen för sin ende son.
Vi kollade på vikingagravar, det finns båt-, triangel-, cirkel-, och rektangelgravar. Vikingarna lade stenar runt gravarna som markeringar.
Det var tråkigt att leka arkeologer.
Vi såg ladan som hade brunnit.  Det var inspektörer där som gick runt och letade spår för att hitta och ta fast de misstänkta. De hade hittat en fackla i ett bränt hus som någon hade slängt in.
Det var kul att vara på Eggeby och lära sig om vikingar.

Vi körde bingo på engelskan för att lära oss om siffror. Nu har vi fått engelska glosor för att lära oss mer. Det är jättekul.

Vi gjorde en berättelse i Språkskrinet. Den handlade om Erik som skulle få nya vänner i sin nya skola.

Vi ska till Birka imorgon för att lära oss mer om vikingar. Birka var lika inne som New York är för oss idag. Vi ska åka båt till Birka och vi kommer att komma hem jättesent.

Det är kul att vi har börjat med metallslöjd och att vi får löda.

Det var askul att göra grottmålningar på bilden.
Det var askul/ultrakul att få rita fritt på bilden.

På mentorstiden såg vi en film om vikingar som var bra.
Vi hade kul på mentorstiden när vi skrev vad vi hade gjort den här veckan.

Det var kul när Hakim berättade om sig själv och visade bilder. Han skämtade ganska mycket.

Det är kul på Klubben. Det är skönt att chilla där. Det är kul att spela WII på Klubben. Det är askul att köra WII på Klubben! Det är kul att köra bingo på Klubben. Många håller på med mobilerna på rasterna och på Klubben.

Vi har fått en ny läxa i Drakskeppet, den är bra.
Mattekluringarna som vi har fått i läxa verkar lätta.

Vi har jobbat med från Big bang till järnålder. Vi skriver uppsats för att repetera.

Vi kastade frisbee på idrotten. Det var kul att köra frisbeegolf.

v. 36 Från förskoleklass C

Eleverna i förskoleklass c på Solhemsängens skola om sin första skoldag.

Vi åt bulle första dagen.
Vi gjorde nallarna.
Vi tittade runt med våra faddrar.
Vi gick till lunda med ettorna
Vi fick en gemensam present som vi öppnade.
Drack saft på bulldagen.
Vi letade efter våra hyllor och platser.
Jag kommer ihåg att vi gjorde pärmar.
Vi spelade fotboll och lekte ute.