Skolbiblioteket

Solhemsskolans skolbibliotek ligger en trappa upp i A-huset. Det finns även ett bibliotek på Solhemsängens skola. Här kan eleverna låna barn- och ungdomslitteratur samt faktaböcker. Öppettider på Solhemsskolan.

Alla elever har ett eget personligt lånekort. Lånetiden är 3 veckor och varje elev får låna högst 2 böcker i taget. Blir böckerna försenade kommer en påminnelse. Om böcker skadas eller försvinner ska de ersättas antingen med en likvärdig bok eller genom betalning.

Skolan har nedladdningstillstånd från MTM (Myndigheten för Tillgängliga Medier) och kan därmed ladda ner talböcker till elever med läs- och skrivsvårigheter.

Det går bra att söka på böcker hemifrån på: WINBIB SÖK
Har ni böcker hemma som ni tröttnat på så tar vi gärna emot dem!

Drop in i Gröna rummet.

Eleverna på mellanstadiet erbjuds hjälp med hemuppgifter på måndagar klockan 15.00-16.30 i Gröna rummet. Välkomna!

Bibliotekets öppettider

Måndag 9.00 - 16.30