Tankar i 5b

Tankar i 5b

Berättarrazzia

Berättarna använde väldigt bra kroppsspråk. Det var roligt att de kom helt oväntat in på lektionen och berättade bra historier. De berättade olika historier så man fick känna på hur det var. En pratade bara engelska och det var coolt.

Fadddring

De var duktiga på att läsa. Det var kul att de fick läsa för oss, för det är vi som brukar göra för dem. Jag tycker att det var tråkigt att vi fick vara där så kort tid. Det var mysigt när fadderbarnen läste för oss. Det var lite krångligt… för mina lyssnade inte, men de läste iallafall

***************************************************************************
Anne - Marie berättar...

Hon är väldigt duktig på att berätta historier.
Hon berättade med inlevelse och det gjorde så att det blev mer spännande än om man bara pratat vanligt.
Det var kul att hon skrämde upp oss så att alla skrek.
Det var mysigt när man fick sitta på kuddarna och bara lyssna.
Hennes berättelser var spännande och bra.
Hon kom ihåg att påminna oss innan så att alla var tysta, så att det blev bättre.
Hon har väldigt mycket inlevelse. Man kan bara ligga och blunda så får man en perfekt bild i huvudet.
Det var väldigt roligt för hon hade ”sagorösten” och kunde göra rösten snabbare och högre.
När det var olika personer kunde hon göra olika röster, och hon gjorde så att man förstod om personerna var rädda eller glada.
När man lyssnade så kändes det som om man var i samma rum som det utspelade sig i.
Hon använde känslan av hur det var att vara inne i historien, när de  var rädda så skrek man.
Hennes berättelser var spännande, roliga och äckliga.
Hon använde sin röst olika starkt.
Hon var väldigt glad och det blir man glad av att lyssna på.
Hon berättade så bra att; i sista historien var det som om någon tog en på axeln.
Hon var väldigt bra, för hon visste hur man skulle berätta en historia. Hon kunde hela historierna och kunde göra rösterna.
När hon berättade var det som om man var en av karaktärerna i berättelsen.
Det var roligast när hon skrek för alla blev rädda, för man var i berättelsen typ.

***************************************************************************

Faddring

Vi fick träffa våra fadderbarn. I början så var det lite tråkigt för att mitt fadderbarn var sjuk men Carl var snäll och lät mig följa med honom och hans fadderbarn. Nästan alla fadderbarn tyckte att det var jättekul att man fick gå utanför skolgården på skoltid och det blev ännu roligare då alla sprang runt på Svandammen och svarade på alla frågor som satt lite överallt. Det var både roligt för dem och även för oss, för vi fick röra på oss och leta efter frågor och sedan svarade vi på dem tillsammans, och fadderbarnen fick tänka lite också, vi fick också tänka lite.
Det var bra att vi satte alla frågorna på olika ställen, då var tipsrundan över ett mycket större område. Jag hoppas vi kan göra det igen någon gång.
Det som var roligt var att ibland fick man själv springa efter fadderbarnen, för dom hade så mycket energi i deras kroppar. Det var kul att vara med sina fadderbarn, men vi hade inte så mycket tid på oss att hitta alla frågor, man behövde ibland hjälpa till med svaren och att hitta frågorna. Det var lite svårt att hitta vissa frågor för alla var utspridda. Men det var roligt i alla fall.

Jag blev väldigt förvånad när dom kunde så mycket.

***************************************************************************

Levande historia

Det var roligt för att vi fick bygga och fixa vår egen historia på en magnetisk box. Det handlade om våra rättigheter och skyldigheter.
Vi fick lyssna på en nazistisk berättelse från 1900-talet. Vi fick se en film på tre minuter som handlade om människors lika värde. Man fick lära sig hur det var att  vara jude och rom under andra världskriget. Efter att ha lyssnat på historien fick vi välja på 30 olika mänskliga rättigheter, och så fick man välja vilken som de bröt mot när man satta upp skyltar att bara arier fick bada där.Man fick ta en lapp där det stod några värdeord och sen fick man lägga in den i en maskin och se vad klassen hade röstat på .

***************************************************************************

Tio – Tretton

Det var roligt att läsa i böckerna. Det var supermysigt för att man kunde sätta sig i nån av de mysiga ställena och läsa lite i en bok eller så kunde man pyssla, bygga pussel och massa annat.
Det var roligt att vara på tio-tretton och jag gillade att ligga i både kokongerna och i korven som dom kallade det och det var roligt att leta efter böcker.
 Det var roligt för vi delade in klassen i två grupper och min grupp gick ner till Kungsträdgården och tog upp pengar i vattnet. Vi försökte tjäna pengar,  men det gick inte så bra, men till slut fick vi tio kronor av en gammal dam.
Det var väldigt kul på tio tretton för det fanns en green screen som man kunde leka framför.
Det fanns många roliga spel, och en stor kortlek.
Det var väldigt mysigt och roligt att klä ut sig och utforska hela biblioteket. Det var väldigt roligt att man var så fri och att man fick göra nästan vad man vill i biblioteket.
Det var kul för man fick göra egna bokmärken och pyssla på dom.
De hade bra böcker. Det var bra att det fanns så många olika ställen att sitta på eftersom det var bra med variation, då kunde alla få sitta på det sätt dom tyckte var bäst.
Det var ett väldigt mysigt där men det som var roligast tycker jag var när jag klädde ut mig till individkungen och sa ”Hej alla individer!”.

***************************************************************************

Lidingöloppet

Det var roligt att springa och vara med sina kompisar så mycket på dagen, men tyvärr var det ganska kallt. Det var roligt att springa i skogen men man fick lätt ont i magen eller huvudet. Det var trevligt i bussen på vägen dit och tillbaks, det var inga problem i bussen och jag tror att alla var ganska så snälla mor varandra.
Det var roligt men jobbigt att springa. Jag blev lite besviken för att jag och några andra stod i en popcornkö men dom öppnade aldrig.
Det var jobbigt i början men när man kom igång så var det jättekul, gräset var blött och det var kallt men det var ändå en härlig dag.
Det var roligt att springa i skogen, det är roligare också en att springa i Spånga. När jag var på Lidingöloppet kändes det stressig att springa 1778m.
***************************************************************************

Orienteringsdagen

Det var ganska blött i gräset men annars var det kul för vi hade tur med vädret. Jag tycker det gick bra för det var nog inga problem där. Men de berättade verkligen var kontrollerna var så man behövde inte leta så mycket efter dem. Det var även kul att få röra på sig och sedan kunna göra lite vad man ville.

Naturen var fin och det fanns väldigt många och stora svampar. Det var roligt för vi var med dom andra klasserna när vi gick tipsrundan.

Det känns kul att vara i naturen och vi sprang och skuttade på orienteringsdagen. Det var en häftig mur i skogen som var ganska stor, den låg lite djupare in i skogen än vad dom andra stigarna gjorde. Det var häftigt att se den.

 Det var roligt att vara ute i naturen. Jag som har varit där förut kände igen stugan och det fältet som vi sprang och gick över.

Jag hittade en fästing på mig efter orienteringen. Det var kul att springa omkring med de där sakerna vi hade på fingrarna och stoppa in i ett hål på kontrollpunkterna.

Jag gick också tipsrundan med mina kompisar och det var rätt så kul. Det var kul att åka och orientera på ett helt nytt ställe.
***************************************************************************

Birka

Det var spännande att se den gamla vikingastaden på riktigt. Guiden berättade en massa intressanta saker om hur de levde och använde naturen.

Vi fick se gamla vikingagravar, fast nu ser de mest ut som små kullar. De hade grävt ut 1000 gravar, arkeologerna har hittat svärd, kammar, svärd, osv. De på Birka ville inte gräva upp fler för att det skulle kosta väldigt mycket och man skulle inte lära sig mer på att gräva upp flera.

Det var kul när man gick in i museet och när man såg havet. Det var kul när man gick runt i skogen och såg fåren. Det var roligt att gunga på gungor som var gjorda av sköldar. Det var spännande då vi gick upp för den stora stenkullen, det var väldigt fin utsikt därifrån. Det var kul att se alla gamla smycken och pärlor som vikingarna hade på sig! :)  Det stora korset var jättefint. Vi blev indelade i två grupper och fick en guide var, det var jättemysigt att klappa fåren och det var såklart också kul att få lära sig mycket mer om vikingar. Det var väldigt roligt att få veta om vikingar man jag är besviken för jag trodde att man skulle gå igenom en liten by.

Det var vacker natur så det var mysigt att gå omkring och kolla på naturen.

Det var kul att äta korv och kolla på naturen. På ena sidan av Birka fanns ett museum, men på vikingarnas tid låg den delen under vatten.

Guiden var ganska sur på båten men annars var det skönt att sitta där och lyssna på allt.

 

 

Dela:
Kategorier: