Vänskapsdagen 2017

Hela havet stormar

Vår aktivitet var först att vi skulle kör hela havet stormar men med Hakims version, fast när vi sa det till barnen så gick de. Så då bytte vi till vanliga och då kom de tillbaka. Det här var en bra lek för vänskapsdagen för att alla skrattade mycket med varandra och hade kul. Men hejade på varandra och när det var en som inte blev hejade på så hejade vi sexor. Många kom till oss och sa önskelåtar vilket också var kul. Jag och Alice gick även runt till barn som var ensamma och frågade om de ville vara med och köra, det ville de.

Ett roligt minne var när en tjej stod och åt en korv men man får inte köra när man äter. För då kan man smutsa ner andra med ketchup eller tappa korven. Men hon vile så gärna köra så hon la ner korven på marken för att hon skulle få köra.
Alfred, William, Marcus, Alice och Filippa

Elever leker hela havet stormar

Fylla hink

I vår aktivitet skulle man hjälpas åt att få över så mycket vatten som möjligt till en tom hink på trettio sekunder. Man var i lag på två personer och dem fick varsin plastmugg och skulle sedan komma på ett bra sätt att få över vattnet på tillsammans. Innan fick dem komma på ett lagnamn som gjorde det roligare. Dem verkade tycka det var roligt och vi lyckades peppa dem bra. Ibland när dem var ensamma fick någon av oss hoppa in i det laget. Det var kul och då kunde man prata de med och lära känna dem lite det var bra.

Elever fyller vatten i hink

Dragkamp

I vår grupp var det dragkamp som aktivitet. Eleverna behövde sammarbeta och komma på en bra taktik för att kunna vinna över oss. Vi kommer ihåg ett särskilt minne, det var fyra elever i trean som fick oss alla att ramla ner i sandlådan för att dem lyckades vrida på repet på ett konstigt sätt. Vi låg kvar i sandlådan skrattandes en liten stund innan vi gick upp för att köra mot nya utmanare. Det var galet kul trots att man fick blåsor i händerna av repet.

Dragkamp

Leda "blind" genom hinderbana

I vår aktivitet var man 2 personer och en av dem personerna skulle vara blinda och den andra skulle leda den blinda personen igenom en hinderbana. Poängen med aktiviteten var att man skulle lita på varandra. Våra bra minnen från igår var när vi hjälpte barnen. Vi tyckte att det var bra att barnen hade kul.  Vi tyckte också att det var bra samarbete i vår grupp.
Av: Emmy, Ellen, Erik, Felix och Daniel.

Hinderbana

Ansiktsmålning

Vi hade ansiktsmålning och barnen hade jättekul. I början målade vi bara men när det kom flera barn så fick dem måla varandra. Det var kul för dem och det gav oss tid att prata med barnen mer. Till slut så kunde barnen ta över helt och hållet och måla själva. Vi behövde alltid en person där som höll ordning medan resten av gruppen kunde hjälpa andra grupper. Barnen fick såklart vissa regler att följa som att inte måla någon som inte vill. Det var inte bara barnen som hade kul utan lärarna hade också kul och blev målade. Det var många barn som kom till målningen och vi är ganska övertygade om att alla skratta. För att det skulle vara kul för alla var barnen tvungna att koncentrera sig och sitta stilla. Det var väldigt imponerande att se hur dem kunde måla sina kompisar väldigt noggrant trots att dem ibland inte kände varandra. Vi blev mycket nöjda med vår aktivitet och vi tror att alla som blev målade också blev det.