Veckobrev Fa

Veckobrev FA, v 1

Hej alla föräldrar och barn! Tack för en rolig vecka!

I tisdags jobbade vi på under morgonen och därefter gick vi en liten promenad för att leta vårtecken. Det var allt från knoppar och blommor till påskris och grisar i hagen. Promenaden slutade i Soltunet där vi lekte i solen tills alla var helt slut.

I torsdags gick vi ner till Spånga centrum för att utföra några uppdrag. Ett uppdrag var att ta reda på vad olika varor kostar i affären. Vi tittade även på hur mycket reklam som görs utanför och inne i affären. Vilka knep används för att vi ska köpa mer? Vi tittade på vad en kanelbulle kostar på ICA jämfört med vad den kostar på Spånga konditori. Slutligen tog vi en promenad runt centrum för att se vilka affärer som finns, vilka tjänster som erbjuds och vilka yrken som finns där.

Ny elev!

Vi får en ny kompis i klassen. Han heter Bijin och har flyttat tillbaka till Sverige, efter en tid utomlands, där han har gått i en engelsktalande skola. Han pratar inte svenska men förstår svenska. Klassen är peppade och ivriga att hjälpa honom tillrätta.

Tom Tits

Onsdagen den 19/4, efter påsklovet åker vi till Tom Tits. Vi samlas som vanligt i klassrummet 8.10. Där kommer vi att packa matsäck och gå igenom dagen.

Alla får lunch, mellanmål och en frukt från skolan. Vi önskar dock att alla har med sig en ryggsäck så att man kan bära sin egen mat.

Vi kommer att vara 3 pedagoger från skolan samt 3 föräldrar som följer med. Det går jättebra om fler föräldrar vill följa med, men då får man betala resa och inträde själv.

Utedag

På torsdag v 16 kommer vi att ha en utedag med FB, eftersom resten av skolan har idrottsdag. Ta med en frukt eller smörgår samt vattenflaska.

GLAD PÅSK!!!

Hälsningar / Christina, Annica & Christina