Veckobrev v.20

Vi har under veckan fortsatt att arbeta med vårt grupparbete om bondgårdens djur. Eleverna har först arbetat tillsammans för att alla ska ha chansen att kunna hjälpa varandra. Sedan har de övat själva på att berätta om djuret. Ett tips var att använda sig av bilderna i häftet när man berättar, så behöver man inte vara så beroende av att skriva så mycket och av att sedan kunna tolka det man eventuellt skrivit.

I matteboken har vi nu kommit fram till slutet då vi repeterar det vi lärt oss under terminen. OBSERVERA att några elever fått hem matteboken under helgen för att de hamnat efter och behöver ta igen lite. Det är viktigt att matteboken kommer med tillbaka på måndag igen!

Under engelska lektionen arbetade vi färdigt med sådant som vi inte var klara med. Det blir många lektioner som går åt till att göra klart saker så här i slutet av terminen!

Vi ägnar oss också åt att sjunga sommarsånger inför avslutningen som går av stapeln ute på skolgården 9.30. Jag tänkte att vi kunde träffas vid 8.00 i klassrummet så kommer ni att få höra sommarsånger och om föräldrarepresentanterna har lust att fixa fika som förra året så kan vi koka kaffe och fixa saft till. Om så är fallet kan ni väl maila mig så att jag kan beställa genom köket? Som ni kommer ihåg från förra året kan man också ta med sig något som barnen kan sitta på eftersom vi sitter ner på marken!

På tisdag nästa vecka ska barnen komma ombytta till skolan och med gymnastikskor eftersom vi ska åka till Spånga IP för stafett. Viktigt att de har med sig vattenflaskor i en ryggsäck så att de har ordentligt att dricka när de

blir varma efter loppet. Vi äter en timme senare än vanligt den dagen!

I slutet på veckan har vi också haft kompisprat. Ena dagen handlade det om att en kompis blivit av med ett föremål som hängde på en nyckelring. Vi pratade om olika konsekvenser av att man blir bestulen och konsekvenser för stöld i vuxen ålder osv. jag tryckte mycket på hur det känns när man blir av med saker. Jag avslutade med att säga att personen skulle bli mycket glad om saken kunde återlämnas och att man kunde göra det anonymt om det kändes jobbigt. Då kom föremålet tillbaka! Jag tänker att det kan vara viktigt att veta och att barnen kanske redan pratat om det hemma!

Andra samtalet handlade om hur förlåt kan göras på olika sätt och vad man kan säga och göra för att det ska kännas bra. En del ville gärna ha tid att lugna ner sig och vi pratade om att det var viktigt att man talade om att man kanske behövde tid att lugna ner sig i lugn och ro innan man kunde ta itu med att lösa konflikten. Viktiga synpunkter kom fram.

Anna från idrotten hälsar att elever som har idrott på morgonen är välkomna in i byggnaden kl. 8.00 och inte före det eftersom inga vuxna finns på plats före 8.00! Inga elever får alltså vara i byggnaden innan dess.

Ha en trevlig helg!

Önskar Bitte

V.18

Trots att veckan varit kort har vi hunnit med mycket som vanligt.

I matematiken har vi nu blivit klara med kapitlet som handlade om geometri. Vi fortsätter nu med att addera och subtrahera tiotal upp till 100.

I svenskan har eleverna fått skriva en berättelse utifrån en bild med två barn och en drake. Alla skulle skriva en enskild text så att jag kan se hur långt alla har kommit i sin skrivutveckling. Skrivandet av dessa texter ingår som en del i bedömningsstödet vi använder oss av när vi bedömer svenska och matematik.

Vi har även börjat ett arbete om bondgårdens djur. Eleverna ska i grupp läsa om ett av djuren och sedan kunna berätta om det för sina kamrater. Det kommer sedan att också bli texter om dessa djur.

Jag har denna vecka inte givit någon ny läsläxa eftersom vi nu läst ut läseboken. Jag återkommer med mer information när jag bestämt vilken typ av läsläxa vi ska ha om vi ska ha någon.

Vi fortsatte med att sjunga och prata om djuren även på engelska. Vi gjorde en gemensam övning som handlade om dessa på smartboarden från learnenglishkids.britishcouncil.org. Vi sjöng också några av de engelska sånger vi sjungit tidigare.

Under musiktimmen sjöng vi flera sommarsånger som vi kommer att sjunga på avslutningen.

Kom ihåg matsäck på tisdag! då vi åker till bondgården. Alla måste ha gummistövlar på sig oavsett väder enligt instruktion från gården. Samling senast kl. 8.00

Jag kommer att vara borta torsdag och fredag nästa vecka då jag måste åka upp till Falun för sista delen av min NO-kurs som jag går.

Ha en trevlig helg!

Önskar Bitte