April 2014

Glimtar från 1a v. 17 - Världsbokdagen 23 april

Vi är en klass på 26 elever. Efter lunch har vi bara läst eftersom det är Världsbokdagen.
Vi har blivit så duktiga på att läsa under året!

Det är kul och mysigt att läsa!    Att hitta en egen liten vrå känns bra.

Bokloppis

Klasserna Fa, 1a,2a,3a och 2d ordnade bokloppis med anledning av Världsbokdagen. Titta vad mycket böcker! Vi fick in 3110 kronor som ska gå till klasserna. Vi får se vad pengarna ska användas till. Kanske nya böcker eller varför inte ett författarbesök. Tack alla ni som lämnade böcker och kom och köpte.

Här står vi och säljer böcker och tidningar.

Hejdå från oss i 1a!

Glimtar från åk 4 v. 15

Bästa fyran i Tenstabadet

Onsdagen den 9 april deltog alla Solhemsskolans fyror i kvalomgången till Sveriges största simtävling Bästa Fyran. Kvalomgången ägde rum i Tensta Simhall.

Bästa fyran är Sveriges största och roligaste simtävling för årskurs 4. Årskurs fyra tävlar på 8*25 meter av valfritt simsätt. I laget ska det vara 4 tjejer och 4 killar som alla kommer från samma klass.

8 klasser/lag deltog under dagen, i varje Heat tävlade fyra klasser/lag. 4a, 4b och 4c gick vidare till kvalomgångens final. 4a kom på 3:e plats, 4b vann och 4c knep 4:e platsen.

Det betyder att 4b är klara för den stora finalen i Eriksdalshallen den 21 maj. Nu får vi hoppas att 4a och 4c's tider räcker för att kvala in.

Glimtar v 14 från 2c

Vi har lärt oss om vokaler och konsonanter. Vi har lärt oss att om det är en lång vokal så kommer det en konsonant efter men om det är en kort vokal så kommer det två konsonanter efter, som tillexempel tal och tall. Vi har läst Ossians ovanliga nanny.

I halvklass har vi jobbat med längd. Vi har mätt olika saker. Vi har lärt oss om cm, mm, dm och m. Vi har också jobbat i matteboken.

Vi har jobbat med NTA väga och balansera. På NTA har vi fått bygga en balansbräda och träna på att samarbeta.

Vi har arbetat med myran. Vi har läst, tittat på film, skrivit tankekarta och sedan skrivit egna faktatexter.