April 2015

Glimtar från 4d v.18

Vi var på Digital Revolution-utställningen på Tekniska museet. Det var kul! Vi gillade Pong och Pac Man. Här provar vi ett skuggspel.

4d

Glimtar från Fd v.17

Pippi-tema:Vi gick till Lunda och hade skattjakt då vi letade efter ledtrådar till vårt nya tema. Pippi! Anette läste ur en Pippibok medan vi åt vår frukt.

Barnen ritade av Pippi så nu hänger 26 fantastiska Pippi utanför klassrummet.

Vad är en Spunk?

Hälsningar från Förskoleklass D

Glimtar från 3b v.16

Vi håller på med aprilbladet.
April har 30 dagar. April har fått sitt namn efter det latinska ordet aperire, som betyder öppna.

Månaden april kan ha många sorters väder. Det kan vara regnigt och kallt. Det kan snöa och hagla. Det kan vara varmt och soligt. Det kallas för aprilväder – man vet aldrig hur vädret blir.

I no arbetar vi med kroppen. Vi har lärt oss om hur barn blir till, om arvsanlag, sinnena och mycket mer. Här kommer några exempel:

• I mjölk finns det kalk som skelettet är gjort av.
• En färdigväxt hjärna väger drygt ett kilo.
• I magsäcken finns det magsaft.
• Hjärtat är en stor och stark muskel som pumpar runt blodet.

Vi har fem sinnen. Det är smak, lukt, syn, hörsel och känsel.

Här håller vi på att känna efter var det känns som mest. På vissa ställen har vi mer känselnerver. Runt munnen och fingertopparna känner vi extra mycket.

Hälsningar från klass 2a!

Glimtar från 3b v.14

Vi 3:or på Galaxen hade en mattedag. Det var tre olika stationer. Inne i 3A spelade vi 21 med Nutti. Inne i 3D spelade vi 10 monkeys på Ipaden med Katta.

Inne hos 3B gjorde vi roliga saker t ex mattespel, tangram och bygga mönster med Åsa. Ute lekte vi ”under hökens alla vingar” fast med siffror med Annika. Det var vår mattedag.

Skrivet av Linnea Berglöf, 3A