December 2014

Glimtar från Solhemsängens bibliotek och 3c v. 51

Årets julgran är av bok och barrar inte!
3c har räknat en matematikuppgift om hur många böcker som behövs för att bygga en julgran som är 120cm och där böckerna kunde ha en tjocklek på 5, 4, 2 eller 1cm. 103 böcker behövdes och en bok till stjärnan! Uppgiften blev extra klurig då bilden de utgick ifrån bara visade framsidan på granen, vad är sannolikheten att det finns böcker på baksidan? Hur många böcker finns i mitten av granen? Finns det böcker på baksidan?

God bokjul på er alla!
Önskar 3c och Solhemsängens bibliotek

Solhemsglimtar från klass 3abd v. 50

Inför Nobeldagen har vi i klass 3a,3b och 3d gjort egna uppfinningar av gammalt "skrot"såsom telefoner, slipmaskiner, DVD apparater, vi har använt det mesta.

Nobeldagen firade vi sedan med pompa och ståt.

Nobellunch, vernissage av alla våra uppfinningar som avslutades med dans på Galaxen.

Solhemsglimtar från FC v. 49

Mattelek.

Vi har jobbat med mönster i skogen där barnen använde sig av saker i naturen som pinnar, kottar och stenar, i klassrummet fick barnen göra halsband av pärlor.

Vi har haft en trevlig massagestund tillsammans med våra faddrar i 3C.