Till innehåll på sidan

Februari 2016

Glimtar v.9

Sportlov på klubben

Vi har gjort väldigt många saker på vår fritids. Jag måste erkänna att jag trodde att det skulle bli tråkigt. Men efteråt så ångrade jag mig för det jag trodde. Under den veckan har vi tillexempel åkt till Hässelby strandkyrka som hade olika aktiviteter men på tisdagen har vi däremot inte gjort någonting, men det var för att 3:orna komma men det var roligt när de kom.

                                           

Under onsdagen och torsdagen tycker jag att det var väldigt roligt för på onsdagen så bowlade vi i Jakobsbergs bowlinghall och under torsdagen var det simning i husbybadet det var det allra bästa under veckan. Men även under fredagen var det väldigt roligt för att då åkte vi till bowling hallen i Sundbyberg men vi bowlade inte där utan vi spelade ett spel som är ganska okänt och det heter shuffleboard. Vi har aldrig gjort det här på klubben så det var väldigt roligt att prova på något nytt.

Jag ger den här veckan 10/10 tummar upp.

Glimtar från 2b v. 8

 

I veckan fick vi post från våra kompisar i årskurs ett. Breven var inslagna i en vacker postsäck. Det var spännande att öppna säcken och att läsa ettornas fantastiska brev. Vi skrev ett svar till våra kompisar i ettan. Alla uppskattade att få varsitt handskrivet brev och det var roligt att skriva svar tillbaka.

 

 

På fritids arbetade vi vidare med temat rymden och då fick vi använda vår fantasi. Vi fick skapa teckningar med torrpastell och då lärde vi oss att dra ut torrpastellen med våra fingrar. Det var roligt att lära sig en ny teknik och få tänka helt fritt.

 

Skapar stjärnbilder

 

Vi fick skapa egna stjärnbilder och det var väldigt många olika bilder. Efter fick vi skriva en historia till bilden där vi berättade hur de kom upp på himlen.

                                      

Stjärnbilden Dinosaurien.

För 200 år sedan fanns människor, dom trodde att dinosaurierna var utrotade. Men en dag i skogen gick den vackra Simona på en stor varelse, Dinosaurien. Simona började springa, men föll ner i vattnet, det såg den stora Dinosaurien. Den började springa och räddade livet på Simona. Detta såg gudarnas kung Zeus, och förvandlade Dinosaurien till sten och sedan gav han den en plats på himlen. Slut.

2b

Glimtar från 4a och 4c v. 7

Vi var med i Alla på snö på Stockholms stadion. Klass 4c är redo att åka längdskidor, NU KÖR VI!

 

        4a är också redo!                                                  Hoppsan!

       

             

                Vilken teknik hon har!                                  Vad gör man inte för pressen!

 

            Vilken fart han har!                                              Vilken bra dag va?

                                    Läs också DN:s artikel Alla på snö

Glimtar från Solhemsängen v. 6

På Solhemsängen har man veckans lek på rasten varje fredag.
Denna vecka var det "Kedjekull"

 

Leken börjar med två kullare som genom att kulla de andra (håller varandra i handen) bildar två separata kedjor. Leken fortsätter och kedjorna blir längre och längre med alla kullade deltagare. Man fortsätter tills det inte finns någon mer att kulla.

 

                                    

Glimtar från 4d v. 5

På svenskan har vi bl.a. skrivit argumenterande texter och gjort reklam. Man har fått jobba ensam eller i par.

På so har vi hållit på med vikingatiden och nu ska vi börja med medeltiden. Vi skriver faktatexter. I slöjden jobbar vi också med vikingatema men vi jobbar praktiskt med sex olika saker: gjuter, präglar mynt, reliefer, virkar en pengapung och våttovar. Vi gör ett spänne som vi ska ha på oss när vi besöker Gunnes gård som är ett vikingamuseum.

På bilden håller klassen på med bildernas historia. Vi har gjort en terrakottaarmé.
I april ska vi vara med i en tävling som heter Schackfyran! Där ska vi spela schack och om vi går vidare åker vi till final i Västerås.

4d

Dela:
Kategorier: