Januari 2017

Glimtar från morgonomsorgen

Några elever spelar Vildkatten.

Sammarbete från f-klass till åk 3 att bygga en gemensam kulbana. Härligt! I bakgrunden spelas lugn relaxmusik till en härlig brasa.

Glimtar från Bild i åk 5

Vi började med att bli indelade, två och två, med ens bänkgranne. Sedan fick alla par en bild på en religös byggnad. man kunde få en bild på en moské, en kyrka, ett tempel eller en synagoga, varsomhelst i hela världen.

Efter det tog vi skärmattor och mattknivar för att skära ut bitar i kartong. Vi försökte uppskatta former på våra byggnader så att byggnaderna skulle vara skalenligt.

Vi skar ut kartongbitar som modellens skelett. Sedan skar vi ut små detaljer ur kartongen. Efter det tejpade vi ihop kartongbitarna. Efter det använde vi tapetklister för att sedan klä in byggnaden i skisspapper.

Vi rev ut pappersbitar och sedan klistrade vi fast de ända tills byggnaden var helt täckt med papper. Vecka efter då limmet torkat skulle vi måla modellen.

Sedan fick vi blanda vattenfärg för att få fram en likadan färg som byggnaden hade på bilden. Vi fick rita byggnadens detaljer med svart tusch eller blyerts. Sedan målade vi våra byggnader med våra egenblandade färger.

När det torkat fyllde vi i alla detaljer ännu en gång med tusch eller blyerts.

5b

Läs mer om projektet på bloggen Solbilden

Dela:
Kategorier: