Juni 2013

Mina år på Solhemsskolan                                  12/6 - 13

Solhemsskolan är en bra skola, man får klä sig och vara hur man vill, vi dömmer ingen! Om det går dåligt på ett prov så hjälps vi åt att träna så att det går bättre nästa gång. Vi har tillgång till internet, varje klass har en datorvagn som vi använder ibland. Vi har ett bra sortiment på skolböcker också. Man har tillgång till en stor och bra skolgård, man kan göra allt ifrån fotboll till basket till pingis (på sommaren)
Klassrummen har en Smartboard som är inkopplad till datorn som gör så att vi lätt kan titta på film. Vi har även jätte bra lunch med salladsbuffé varje dag.

/Mvh Madeleine 6A

Glimtar från 4c                                                   10/6 - 13

Här kommer några glimtar från 4C. Detta är några av de sakerna som vi har jobbat med den senaste tiden.
SO: Vi har jobbat med vikingatiden. Vi har delats upp i grupper för att fördjupa oss i någonting inom Vikingatiden. Grupperna jobbade med plundring, handel, Birka, gården, skepp, runor och asagudarna. Vi har gjort power points på datorn och sedan har vi redovisat inför klassen.

Svenska: Vi har jobbat mycket med skrivregler t.ex. förkortningar, ordklasserna och lite annat. Vi har skrivit många berättelser. Vi har också gjort många bokrecensioner.
Matte: Vi har jobbat med de fyra räknesätten. Vi har jobbat med många kluringar och tal i matteboken. Vi har gjort olika mattelekar och annat roligt.
Engelska: Vi har ställt frågor till varandra om t.ex. kläder, flaggor, om mat och flera olika saker. Vi har också jobbat i våra engelska böcker.

Från klass 4c

Glimtar från klass 6                                            7/6 - 13

Jag har gått på solhemsskolan i sju år. Det har varit en fantastisk resa som har varit både rolig och lärorik. Vi har riktigt bra lärare som håller oss sysselsatta under lektionerna. De flesta skolor har tråkiga lektioner där man bara sitter och skriver på lektionerna. Så har inte vi. Ibland har vi högläsning, ibland tittar vi på film och om det är fint väder så har vi ibland lektionerna utomhus. Skolgården här är också riktigt bra. Vi har allt från gungor till klätterställningar till fotbollsplaner. Vi har även en bod fylld med leksaker, spadar och hinkar, bollar och mycket mer. Maten här är helt fantastisk. Den kanske inte alltid är god men den har alltid bra kvalitet. Ibland får vi dagens lunch, rester, soppa och vi får alltid grönsaker från en färsk salladsbuffé. Till maten kan vi välja att dricka vatten eller mjölk.

Den här skolan är verkligen något helt speciellt. Mvh/Jessica 6A

Glimtar från förskoleklass C och D                        3/6 -13

Vi i förskoleklass C och D har hälsotema. En dag hade vi friskvårdsdag  och då fick barnen välja om de ville vara med på Yoga, stavgång, massage eller Röris.
Fritids Östan bjöd den 22 maj på Cabaré. Här är några glimtar från föreställningen och våra hälsoaktiviteter.

Från förskoleklass C och D