Till innehåll på sidan

Juni 2014

Glimtar från 2a v. 23 

Vi har släppt ut våra tistelfjärilar som vi följt sedan de var larver. Vi gick till Svandammen och då sjöng vi "Fjäril´n vingad"

Larv status 13/5 2014

 
Det här är Bert, Neas larv.

 

Bert är puppa den är grön med taggar som är gula
 
 
Bert har ätit mycket. Bärt har ömsat skin flera gånger. Bärt har spunnit in sej en kukong. Bert har 16 fötter.

 

Puppan
Vi ser ben som nästan sticker ut ur puppan från larverna. Vi tror att larverna kommer att få vingar, ben och snabel. Vi tror att våra larver utvecklas hela tiden i puppan.
 
 
Pupporna har blivit fjärilar och nu är det massa blod på nätet. Det tar ~ 30 s för fjärilen att koma utt ur puppan. Det tar 2 till 3 timmar för vingarna att hårdna. 

När vi släppte ut dem  
 

Och den kan flyga när vingarna hårdnat. Alla puppor är fjärilar numen pupporna är kvar i nätet. Utom en som var en larv när vi sate in dom i fjärilshuset.

 

 
Idag den140524 släppte vi ut våra fjärilar i svandammen nere vid vår skola. Det var så sorgligt att släpa fjärilarna men det är det bästa för dom. Men dom förtjänar att komma
ut i friska luften. Jag Nea fick släpa ut dom och  bära ner dom.
 
                                         
Dom ville inte komma ut så vi fick ta ut dom med händerna. När vi höll dom i händerna ville dom inte flyga eller släpa händerna när vi skulle. Dom har varit 2 veckor i fångenskap/ fängelse så dom förtjänar att flyga fritt.

 

 

                                .

 

 

         

 

 

 

                                           

 

 

Dela: