Till innehåll på sidan

Maj 2016

Glimtar från 3a v. 21

Vi har arbetat med Stockholm och vi har gjort grupparbeten om de olika århundradena.
13-1400-talet Här bjöds vi också på teater med fina dräkter!

1500-talet

1600-talet

1700-talet

1800-talet

1900-talet

Vi avslutar vårt Stockholmsarbete med att åka in till Gamla stan och Stadshuset på guidad visning.      

                                   Sommarhälsningar från klass 3a!

Glimtar från 2d v. 20

Under terminen har vi haft "Veckans berättare" . I dag fick vi lyssna på en kamrats resa till Barcelona. Han hade gjort ett fint bildspel, efteråt fick kamraterna ställa frågor.

 

Vi har kommit till dag 22 i vårt fjärilstema. Alla larver har har nu blivit färdiga fjärilar.

Vårt religionsarbete fortsätter och vi har nu lärt oss mer om judendom, kristendom och islam.

 

I dag kom Eva till oss och berättade om nya böcker som kommit till biblioteket. Eva fängslade oss alla med sin spännande berättarröst. Vi fick även en massa bra boktips!

2d

Glimtar från 4d v. 19

SCHACKFYRAN
Vi var med i schackfyran den 18/4. Det var 2000 deltagare. Tävlingen var i Globen annexet och alla fick spela tre matcher var. Om man vann sitt parti fick man tre poäng, om det blev remi (lika) så fick man två poäng och om man förlorade så fick man ett poäng.

SO
På So håller vi på med religion. Vi har precis läst om judendomen och gamla testamentet. Klassen har sett filmer, läst i böcker och skrivit egna texter.  Nu ska vi börja läsa om nya testamentet.

SV
På svenskan läser vi gruppläsning, det betyder att man läser en bok med dem man sitter med vid bordet. Varje grupp fick bestämma en bok att läsa. Vi jobbar också i en arbetsbok som kallas Språkskrinet. Just nu jobbar vi med instruktioner.

SLÖJD
På slöjden började vi med ett nytt arbetsområde där man jobbar två och två. Man ska göra ett spel som man har kommit på själv. Alla måste använda material från både träslöjd och textilslöjd.

4D

Dela: