Till innehåll på sidan

Mars 2014

Glimtar v 13 från 5d

Staden Anatomi 
På bildlektionerna har vi under några veckor haft ett projekt. Först fick alla varsin lapp med ett yrke, personlighet och intresse. Och sedan skulle man skapa en figur som innehöll allt som stod på lappen.

 

När alla var klara med sin figur delades vi in i grupper. Vi skulle göra var sin landsdel i fågelperspektiv där alla i gruppens yrken fanns med. Man skulle också rita bostäder. Och vi satte ihop alla stora bilder till en enda stor. Och vi kallar den Staden Anatomi.

 

Sen fick vi rita fasader till figurernas yrke.

Nu på svenska -lektionerna har vi börjat med att skriva personbeskrivningar om våra figurer. Vi kommer att fortsätta att skriva fler texter och berättelser om dem.

                                      

Glimtar v 12 från 3c

Under några veckor har vi jobbat med två olika stenålderslandskap för vi var i två olika grupper.

 

I våra landskap finns det spår av istiden till exempel isräfflor, rullstensåsar och jättegrytor.

 

I våra landskap finns det djur, sjöar, människor, båtar och verktyg.

 

Vi har gjort det här landskapet för att i SO:n har vi jobbat med stenåldern.

GLIMTAR V. 10 FRÅN FÖRSKOLEKLASS B

VARJE MORGON STARTAR VI MED LUGN LEK OCH SEDAN EN SAMLING. UNDER SAMLINGEN FÅR VI VETA HUR DAGEN SER UT OCH VILKA AKTIVITETER VI SKA GÖRA. SEN HAR VI TEMATISKT ARBETE OCH DET KAN INNEBÄRA MATTELEK, SPRÅKLEK, LUGN LEK, MASSAGE ELLER RÖRIS. VI HAR PRECIS HAFT ETT ”KOMPISTEMA” DÄR VI SETT FILM OCH DISKUTERAT HUR MAN ÄR EN BRA KOMPIS.

                                 

VARJE VECKA HAR VI FREDAGSKUL OCH FÖRRA VECKAN DANSADE VI TILL BIDRAGEN FRÅN MELODIFESTIVALEN. VI RÖSTADE VILKET BIDRAG VI ÖNSKADE SKULLE VINNA.

                                

VI GJORDE SEDAN STAPELDIAGRAM AV VÅRA RESULTAT.

Dela:
Kategorier: