Mars 2016

Glimtar från 1a v.12

Vi arbetar med fasta och flytande föremåls egenskaper. Den här veckan fick klassen experimentera, ställa en hypotes (en klok gissning) och redovisa sina resultat i ett VENN-diagram. Vi avslutade med att fylla på med en ny egenskap i vetenskapsjournalen.

Flyter det?    Sjunker det?

Glimtar från slöjden v. 11

Stickkafé i åk 5

-Att sticka är superkul, men jag tyckte det var svårt i början. Så säger en elev i åk 5, som under fem avslutande lektionstillfällen innan jullovet lärt sig lägga upp maskor, sticka räta maskor samt avmaska sitt arbete.

Alla eleverna har bidragit till den gemensamma stickgraffititavlan. Några stickade stort, andra smått. Att lära sig sticka i helklass fungerar toppen då vi är två slöjdpedagoger i klassrummet samt att eleverna lär sig av varandra. Tillsammans, klassvis, sydde de sedan ihop alla stickningar samt byggde en ram att spänna upp konstverken på.

Andra kommentarer som hördes…….
Roligt och lätt.
Svårt men kul.
Kunde redan

Glimtar från 2a v. 10

Under några veckor har vi arbetat med temat Universum.

Vi har målat rymdvarelser, sett filmer om vår galax Vintergatan och lärt oss vad planeterna heter. Nu kan vi också några av himlens stjärnbilder och månens faser. All fakta ska vi göra en fin bok av. Det har varit ett jätte roligt tema.