Glimtar från 1c v. 47

Vi i 1c vill berätta om vad vi gjorde under barnboksveckan.

Läsande pappersfigurer

Vi ägnade hela veckan åt litteratur i olika former. Vi började måndag morgon med Kura gryning då vi läste Skattkammarön av Mauri Kunnas.

Läsande pappersfigurer 2

Vi läste först boken utan att titta på bilderna. Efter att vi läst fick vi rita egna bilder till boken.
Teckningar till Skattkammarön

Sedan tittade vi på bilderna tillsammans, det blev roliga reflektioner då våra bilderna skilde sig åt väldigt mycket.
Teckningar till Skattkammarön 2

Teckningar till Skattkammarön 3

Teckningar till Skattkammarön 4

Vi analyserade bilder till filmen Fantastic flying books of Mr Morris Lessmore.

Teckningar till Skattkammarön

Vi skrev upp ord som vi förknippade med bilden.
Bildanalys

Sedan tittade vi på filmen och använde oss av konstnären för att skapa egna inre bilder som vi sedan även ritade.
Bildanalys 2

Bildanalys 3

Bildanalys 4

Under torsdagen fick vi besök av berättarrazzian som knackade på klassrumsdörren tre gånger och berättade tre spännande historier. Vi avslutade veckan med att ha en mysig lässtund med filt och favoritboken. Efter mysstunden fick vi visa och berätta om vår favoritbok för klassen.

Blå linje

Glimtar från 3a v. 46

Vi har arbetat med spår från istiden och eleverna har skrivit egna faktatexter i appen Book creator.

3a Texter

Arbetet avslutades med ett besök i Judarnsskogen.

Vid Åkeshovs slott

3A och 3B hade en heldag tillsammans i naturreservatet och fick visa och testa sina kunskaper ut i naturen.

På väg till Judarskogen

I mindre grupper gick eleverna naturstigen och hittade massor av spår från istiden.

Flyttblock

Eleverna sken i kapp med solen och den grillade korven smakade gott.

Judarnsjön

Grill

Blå linje

Glimtar från 3c v. 45

Den senaste tiden har vi i 3c arbetat mycket med multiplikation i matematik och klockan.

Klass 3c

I svenska tränar vi på att läsa mellan raderna och så skriver vi en bok som har nio kapitel och som heter Den magiska dörren.

Klass 3c

I No har vi jobbat med fast eller flytande och olika vätskor, t.ex. olja och lim.

Fast flytande 3c

I So läser vi om forntiden. Vi har också varit på besök i Naturens hus och lärt oss mer om istiden.

Forntiden 3c

Vi har med hjälp av fritids byggt egna forntidsbyar i grupper och skrivit i forntidshäftena.

Forntiden 3c

På slöjden gör vi våra egna superhjältar som handdockor och det är roligt.

3c Handdocka

HÄLSNINGAR 3C