Oktober 2014

Solhemsglimtar från klass 3 d v.42

Vi har arbetat med Tove Jansson – 100 år. Vi fick bl.a. skriva egna Mumin-berättelser.

Sedan har vi jobbat med Valet. Vi fick göra egna böcker på iPad, vi besökte valstugor, gjorde egna partier och hade ett eget val på Galaxen.

Vi har haft ett Dinosaurie-tema. Skrivit egna faktatexter mm.

Alla har fått läsa boken Jakten på juvelerna hemma, av författaren Per Bengtsson. I tisdags var han här på författarbesök. Han lärde oss att skriva deckargåtor. Det var väldigt kul!

Vi har arbetat med istiden. Vi besökte Judarnskogen för att leta efter spår från isen. Vi hittade flyttblock/jättekast, rundhällar med isräfflor och morän.

I vår klass är vi arbetsmyror. Vi gillar att göra mycket skolarbete.
Vi trivs tillsammans och vi är bäst ;)

Solhemsglimtar från Förskoleklass B v. 42

Varje höst har Förskoleklasserna en gemensam höstjogg. Vi i FB passade på att ha en ”formpromenad” på vägen till Lundaskogen. Vi letade former i vår omgivning och hittade bl.a. många rektanglar i olika material. I Lunda mötte vi upp de andra förskoleklasserna och hade gemensam uppvärmning innan loppet startade.

Det var ett hundratal glada barn och fröknar som sprang en sträcka på någon kilometer. Många av barnen har sina kompisar från förskolan i andra klasser, som de gärna ville hinna prata, leka och äta sin matsäck med. Så vi avslutade dagen med lek.

Vi har även jobbat med ett temaarbete om hösten. Vi har skapat höstlöv av löven från en lönn. Först kavlar man ut leran lagom tjockt. Sedan lägger man ett löv med baksidan ner i leran. Kavlar lite till så lövet trycks ner i leran.

Sedan tar man en matkniv och skär bort leran runt kanterna på lövet. Avsluta med att dra bort lövet från leran så har du trycket av ett löv.
Måla i fin färg eller lacka.
Nu i veckan håller vi i FB på med ett litet tema som handlar om vår hälsa. Vi samtalar och diskutera, arbetar praktiskt samt ser på korta filmer. Här på fotot har vi klippt ur bilder från tidningar på saker som är nyttiga och onyttiga. Vi har sedan klistrat upp de på stora collage

Solhemsglimtar från 2c

Vi har jobbat med demokrati och diktatur och valet också.

Vi har fått göra våra egna partier, bl.a. säkerhetspartiet
och hjälp partiet.

Vi har haft val i klassen om vi skulle ha mysdag
pysseldag eller speldag. Det blev mysdag på torsdag.

PS: det var Victoria Tong och Anton Florizoone som skrev
det här, tack för att du läste det här.