Solhemsglimtar från 2b

Vänskapsvecka 2B

Vänkort

Vi startade vänskapsveckan med att träffa våra faddrar i 5B. I par intervjuade vi varandra och ritade. Fadderträffen avslutades med gemensamma lekar på skolgården. Det bjöds på Simon say´s, spegeln och zombiekull. Roligt att se att det var så uppskattat från båda håll. Vi har haft boksamtal utifrån värdegrunden, gjort trygghetenkäter, lekt kamratlekar och alla på Tellus har haft en hemligkompis som det ska vara extra snälla emot under veckan.

Teckningar Barnkonventionen

Vi har uppmärksammat FN-dagen och pratat om varför FN bildades och deras arbete. Tittat på hur barn har det i andra delar av världen. Hur olika skolvägar och sovrum kan se ut. Vi har pratat om barnkonventionen och eleverna fick i grupper komma överens och vilken artikel som de tyckte var viktigast och varför.

Pärlarmband

Under fritidsverksamheten har barnen haft möjlighet att göra egna armband där varje färg bygger på 10 av barnkonventionens artiklar.

Frågor om mat, vil och sömn

Vi fortsatt arbete med tema människokroppen och hälsa. Vad passar bättre än att fokusera på under vänskapsveckan om inte ”vän med kroppen”. Vi har pratat om mat, vila och sömn. Vad händer med kroppen? Hur kan du ändra i dina vanor för att äta, vila och sova bättre?

Solhemsglimtar från 4c

Politiska partier

I 4c har vi arbetat med politik och skapat olika partier i klassen som arbetar med skolfrågor. Vi fick tänka ut bra argument så att vi kunde övertyga resten av klassen om att vi hade rätt.

Debatt

Sen hade vi en politisk debatt i klassrummet och fick argumentera mot ett annat parti.

Kretsar kring el

Vi arbetar också med el i teknik. Vi bygger kretsar och fått en lampa att lysa. Nu ska vi felsöka kretsar och lista ut varför de inte fungerar. Nu har vi börjat arbeta med vikingatiden i historia.

Arbetar i svenska

I svenska har vi skrivit spökhistorier till våra fadderbarn och arbetar också med hur man skriver ett brev.

Arbetar i svenska

Solhemsglimtar från 3b

Elevers valaffischer

Så här har vi arbetat med valet i klass 3b.

Vi har gjort egna partier och sedan röstat i klassen. Alla partier har ”redovisat” för klassen och försökt värva röster.

I början av arbetet skrev vi ner vad vi kunde och vad vi ville göra. I Spånga centrum tog vi bilder på riktiga valaffischer. Då diskuterade vi hur affischerna såg ut – färg, bild, text och budskap. En affisch som sticker ut, lockar blicken till sig. Vi fick idéer som vi sedan använde när vi gjorde egna affischer. Det här är våra affischer.

Elevers valaffischer

Klass 3b

Solhemsglimtar från 2d

Målet på Lidingöloppet

Lidingöloppet

Det var väldigt roligt att springa för att man kunde springa med sina kompisar, vädret blev fint, men det var lite nervöst innan man började. I början fanns det en backe som kallas mördarbacken, den var väldigt jobbig. Det var ganska pinsamt att springa i mål för alla stod och kollade på en. Vi var utomhus en hel dag och det tyckte jag var väldigt kul. Efter loppet kunde man sitta i en massagestol och få en festis, sen kunde man ta ett foto med laget och se sin plats och tid.

Lidingöloppet

Bredvid loppet fanns det en rolig hinderbana, det fanns en smoothie-cykel. Det var bra att man kunde ha blandade klasser i ett lag. Ingen i våran skola var snabbast eller fick ett pris. Det fanns massor av roliga aktiviteter som man kunde göra. Det var mycket lättare att springa loppet den här gången för att jag fått bättre kondition.

Theo Wahlgren och Markoolio var där, alla kollade på dem och vissa skrek Theos namn. Vi åkte buss och det kändes proffsigt, vi hade en glad busschaufför. Vi bad bussen komma tidigare för ingen hade lust att stanna.  Vi sjöng sånger på bussen på vägen tillbaka.

Solhemsglimtar från 2d

Elever arbetar i klassrummet

Vi har börjat arbeta med temat Kropp och hälsa. Vi har läst om skelettet.

No arbete

I matematik arbetar vi just nu med tiotalsövergång. Först måste man tänka ut vilken som är tiokompisen.

Tiotalsövergång

I svenska har vi denna vecka övat på frågor, svar och frågetecken. Vår högläsningsbok heter Popcornpiraterna. Vi har skrivit, klippt och klistrat en Titt ut-bok om oss själva.

Textskrivning

Tit ut bok

Vi rör på oss varje dag. Vi klassrumsgymmar och ibland kör vi Gåspennestopp https://www.youtube.com/watch?v=tiEA10WJr2s