September 2014

Glimtar från 4a v. 39

Vi har lekt massor av lekar på rasterna. I svenskan skriver vi en berättelse som heter Skogens hemlighet. Vi har fått komma på egna väsen som huvudfigurer. Det är kul och spännande.

Vi har fått genomföra skolval. Först har vi gjort affischer om de olika partierna i riksdagen. Sen redovisade vi dem. Därefter fick vi rösta med lappar. Kristdemokraterna vann.

På syslöjden syr vi. Några exempel är en kjol, dinosaurier, golfklubbor, pennskrin och vantar, kasperdockor, människofigurer, gosedjur och drakar.
På träslöjden så löder vi ringar, gör illa oss lite grann, hamrar skedar och skålar.

Glimtar från åk 6 v. 38

Idrottsdagen på IP

Tisdagen den 16 september fick alla 6:orna på Solhemsskolan åka till IP för att testa olika sporter som:
Basket, Innebandy, fäktning, orientering, boxning, fotboll, handboll, längdhopp, höjdhopp, 60 meter, capoeira, kula och pingis.

Vi tyckte att sporterna var roliga och intressanta. Ledarna som kom från olika idrottsföreningar var hjälpsamma och var duktiga på att förklara. Vi var indelade i 3 olika grupper, blandade med 6a, 6b, 6c och 6d.

Glimtar från 2b v. 37

Här i klassen har ett frebrilt arbete pågått under veckan med att lära sig mer om demokrati, valrörelse och politiska begrepp samtidigt som vi fördjupat våra kunskaper i vad som händer med trädens blad när det blir höst!

Fråga gärna barnen vad de vet om trädens blad och politik! Låt dem gärna följa med och se hur det går till på söndagens valdag. De behöver inte veta hur ni röstar, men det är intressant för dem att se hur det går till (på riktigt)!