Solhemsglimtar

Glimtar från 5b

Tematiskt arbete i klass 5B om människokroppen
Här får ni en inblick i vårt temaarbete som handlar om kroppen. Under några veckor har vi arbetat intensivt för att lära oss ord, begrepp, placeringar och funktioner. Hoppas att ni njuter av våra valda axplock ur undervisningen.

Teckning på människokroppen

I no-ämnet jobbar vi med kroppen och dess inre organ. Vi har ritat av en människa och utforskat dess anatomi. Det här arbetet fick vi göra i grupper och då placerade vi ut olika organ i kroppen. Varje grupp fick också i uppgift att skriva en kort text om ett av organen inuti kroppen.

Teckning på människokroppen

Teknikämnet och människokroppen har integrerats med varandra. Under en lektion fick vi lista ut var i människokroppen olika tekniska lösningar finns i kroppen.

Jobb med arbetsblad

Några elevröster efter lektionen. ”Det var jätteroligt och intressant då vi fick ta saker från vardagen och jämföra med olika saker i kroppen. Vem visste att en parabolantenn kan liknas vid ett ytteröra?” ”Det var många nya, intressanta och roliga uppgifter som vidgade våra tankar.”

Text om människokroppen

I no- och svenskämnet har vi skapat dikter om kroppen. Dessa lästes upp inför klassen.

Dikt om människokroppen

Här kommer ett exempel på en dikt som skapades.

Hjärnan
Kära knoppen tänker gott om kroppen. Jag styr och ställer när det gäller. Mina signaler skickas från topp till tå när jag vill att dem ska förstå. Skaka mig inte så gärna, men tänka får du dock väldigt gärna. Av: Olivia, Selin och Elias.

Detta fantastiska temaarbete kommer att fortsätta ett tag till!

Hälsningar elever och lärare i klass 5B

I arkivet till höger finns många andra Glimtar från Solhemsskolan